Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Кристофър Рей е удостоил и.ф.

...
Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Кристофър Рей е удостоил и.ф.
Коментари Харесай

ФБР с награда за Борислав Сарафов за личен принос в успешното сътрудничество

Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Кристофър Рей е удостоил и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов с почетна грамота за персонален принос в сполучливото съдействие сред българската прокуратура и разследване и ФБР в битката против трансграничната проведена престъпност.

Това оповестяват от пресцентъра на прокуратурата, като се разяснява, че грамотата е връчена в границите на посещаване на Сарафов в централата на ФБР във Вашингтон. И.ф. основният прокурор е на работна аудиенция в Съединени американски щати по покана на Департамента по правораздаване.

" Акцент в диалозите на Борислав Сарафов с американските домакини е подложен върху наказателноправното съдействие сред българската прокуратура и американските правоохранителни институции в подтекста на актуалните провокации пред сигурността и взаимоотношението в битката с трансграничната проведена престъпност. В тази връзка са разисквани взаимни дейности против интернационалните незаконни групи с присъединяване и на български жители.

В подтекста на правосъдната промяна у нас и.ф. основен прокурор е разискал положителните практики в работата на ФБР, които биха били потребни при една структурна промяна на Националната следствена служба (НСлС) и окръжните следствени отдели и възможното им преструктуриране по модела на действие на федералната работа ", пишат още от Прокуратура на Република България.

(Клуб Z напомня, че още преди да се вкара сегашният модел за следствие на основния прокурор - с висш арбитър, който адхок да става прокурор, се обсдъждаха разнообразни модели. Един от тях по времето на упралвението на ГЕРБ бе точно шефът на Национална следствена служба да става по изключение " надглавен " прокурор, който да проверява основния. Тогава постът се заемаше точно от Борислав Сарафов - бел. ред.). 

При срещите с представители на ФБР основният прокурор Борислав Сарафов е обърнал внимание върху провокациите, които правоохранителните органи в международен мащаб имат при следствия на киберпрестъпления. Постигната е договореност в скоро време в офиса на ФБР в София да бъде изпратено аташе, чийто сектор ще е точно противопоставяне на закононарушенията в интернет. 

" В рамките на работната аудиенция Борислав Сарафов посети и Академията на ФБР в гр. Куантико, щата Вирджиния, където бе реализирана договореност за първи път следовател от Национална следствена служба да премине цялостния обучителен курс на Академията, а в бъдеще български следователи регулярно да бъдат изпращани на образования във ФБР. 

Главният прокурор на Република България изрази пред управлението на Академията на ФБР предпочитание за провеждането в България на серия от обучителни семинари с лектори от Съединени американски щати за български магистрати и чиновници на специфичните служби с главен фокус върху киберпрестъпленията и събирането на електронни доказателства. Това би било потребно с оглед създаване на нужния професионален потенциал и опцията за основаването на обособена конструкция, която да работи по този вид закононарушения и събирането на електронни доказателства ", допълват от пресцентъра на Главна прокуратура. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР